Advies nodig? Bel: 0252 433733 - Bereikbaar tussen 08:30 - 17:00

Advies nodig? Bel: 0252 433733 - Bereikbaar tussen 08:30 - 17:00

Swipe to the left

Oplossingen voor een glazen vloerluik

Jun 5 2018 Mirsa Koopmanschap
Oplossingen voor een glazen vloerluik

Oplossingen voor een glazen vloerluik

Het toepassen van dak- en vloerluiken wordt in woningen steeds populairder. Vroeger was een vloerluik gewoon functioneel. Het vloerluik was voor een kelder, kruipgat of zolder en moest veilig te openen zijn wanneer dat nodig was.

Tegenwoordig worden er steeds meer aanvragen gedaan met het verzoek of er een compleet systeem geleverd kan worden dat gemonteerd kan worden aan een vloerluik voor bijvoorbeeld naar trappen, (wijn)kelders, garages en dakterrassen. De vloerluiken moeten tegenwoordig niet alleen functioneel zijn, men wil graag een vloerluik dat past bij het interieur en eenvoudig in gebruik is.

Een (elektrisch) aangedreven glazen vloerluik is een mooie en luxe oplossing en daarbij een echte eyecatcher. De luiken kunnen worden gemaakt van RVS, beloopbaar veiligheidsglas en zonder “uitstekende” randen in de vloer.

Vloerluik berekenen

Het berekenen van de juiste oplossing is niet altijd eenvoudig. Het kan namelijk voorkomen dat de ruimte om het luik te bevestigen erg klein is. Of dat het een bepaalde vorm heeft welke niet eenvoudig in te bouwen is.

Doormiddel van professionele software en onze specialisten kunnen wij precies berekenen wat u nodig heeft om uw vloerluik optimaal te laten functioneren.

Voor een goede en volledige berekening hebben wij onderstaande gegevens nodig:

  • Gewicht: het gewicht van het luik.
  • Lengte: de lengte van het luik.
  • Openingshoek: het maximaal aantal graden waarmee het luik open staat.
  • Aangrijppunt: Dit is de plaats waar u het luik wilt openen.
  • Bevestigingspunt: Waar wordt het systeem aan de “wereld” bevestigd.

Belangrijk: Alle maten moeten vanuit het scharnier gemeten worden.

Oplossingen voor een glazen vloerluik

Afhankelijk van uw situatie hebben wij diverse oplossingen. Wij kunnen voor iedere situatie de beste oplossing berekenen.

Gasveren

Gasveren

Met gasveren is het eenvoudig om een vloerluik te openen. Wij hebben een breed assortiment gasveren en kunnen de exact benodigde gasveren specificeren om uw vloerluik handmatig te openen en sluiten. De gasveren zijn van zeer hoge kwaliteit. De gasveren zijn leverbaar in staal en RVS. De slag kan variëren van 10 - 1000 mm met een kracht van 7 tot 12.000 Newton. Lees meer >

actuatorsActuatoren (elektrische hoogteverstelling)

De actuatoren zijn elektrische lineaire hoogteverstellingen. Wij hebben 3 typen lineaire actuatoren in het assortiment. De easyE-35 (met een constante kracht tot 2200 N), easyE-50 (tot 4500 N) en easyE-60 (tot 10.000 N). De slag kan variëren van 50 - 750mm. Het compacte en mooie design maken actuatoren een prima oplossing om een (vloer) luik te openen. Daarnaast zijn er diverse besturingen beschikbaar om het luik automatisch te openen. Lees meer >

EasymotionEasymotion (hydraulische hoogteverstelling)

Het Easymotion systeem is een lineaire hydraulische hoogteverstelling doormiddel van één of meerdere cilinders. Deze synchrone hoogteverstelling wordt bereikt door gelijktijdige regeling van iedere afzonderlijke cilinder. Zwaar of licht, Easymotion is multi-inzetbaar en bovendien aan te passen naar specifieke wensen en behoeften. Het Easymotion systeem bestaat uit een hydraulische pomp, regelcilinders en buizen om alle componenten aan te sluiten. Het systeem kan worden bediend met een elektromotor of handmatige slinger. Ook voor het EasyMotion systeem zijn er diverse besturingen beschikbaar om het luik automatisch te openen. Lees meer >


Toepassingsvoorbeeld

Mparts heeft een demonstratietafel ontworpen waar twee systemen gedemonstreerd kunnen worden, waarmee een luik open gezet en in hoogte versteld kan worden. Doormiddel van de actuatoren kan het luik in hoogte versteld worden en door het Easymotion systeem kan het luik geopend worden. Bekijk hieronder de video´s.Over Mparts

Mparts helpt als specialist van mechanische oplossingen al decennia lang bedrijven met al hun technische vraagstukken. Mparts heeft zich gespecialiseerd in advies, levering én installatie van technologisch hoogwaardige industriële componenten en oplossingen. Samen met onze klanten werken wij op een proactieve en transparantie manier aan de producten van onze klanten.

Heeft u een dergelijk probleem en zoekt u een betrouwbare en professionele oplossing? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten. Wij begeleiden u met het maken van de juiste keuze.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief