Nationale Girlsday

Nationale Girlsday

Nationale Girlsday

NATIONALE GIRLSDAY!

Gisteren was het nationale girlsday. Dit jaar heeft ook Mparts haar deuren geopend en voor de eerste keer meegedaan. Met het doel om de meisjes in hun beroepskeuze ook na te laten denken over een technisch beroep en dit dus mee te nemen in hun overweging.

Vanmorgen zijn de 8 meisjes Lara, Noura, Chanelle, Maaike, Chiara, Esther, Claudia en Pien uit de klassen 1bA en 1bB van het Teylingen college Leeuwenhorst op bezoek geweest, om kennis te maken met Mparts. Onder begeleiding van Hanna Hesselman en Sharon Slootweg, onze technische adviseurs, werden de meisjes na een korte introductie in twee groepen rondgeleid door het bedrijf. Daarna had Mparts twee escaperooms klaargezet om op een speelse en interactieve manier de meisjes kennis te laten maken met de producten van Mparts.

Hoewel de meeste meisjes nog nooit een escaperoom gedaan hadden, was het doel al snel duidelijk, winnen van het andere team. Dit leverde een hoop strijd, enthousiasme en gegil op. Vooral het fanatisme en het plezier maakte de escaproom tot een groot succes. Na een mooie strijd waarbij beide teams de escaperoom binnen 30 minuten wisten af te ronden werd de ochtend afgerond met een persoonlijk presentatie van Sharon Slootweg over haar weg door de techniek.

Girlsday Mparts

 

 

 

 

 

 

Niet alleen bij Mparts doen meisjes mee met Girlsday, in het hele land gaan meer dan 11.000 meisjes aan de slag bij ruim 350 bèta, technische en ICT bedrijven. Mparts is echter wel uniek en vooruitstrevend doordat wij al twee vrouwelijke technische adviseurs “rolmodellen” in dienst hebben. Op deze manier hopen wij ons steentje bij te dragen aan Girlsday en willen wij VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek bedanken voor dit mooie initiatief. Volgend jaar doen wij zeker weer mee!