Advies nodig? Bel: 0252 433733 - Bereikbaar tussen 08:30 - 17:00

Advies nodig? Bel: 0252 433733 - Bereikbaar tussen 08:30 - 17:00

Swipe to the left

8 redenen voor het gebruik van een Full-HD endoscoop

Jul 6 2018 Mirsa Koopmanschap
8 redenen voor het gebruik van een Full-HD endoscoop

Endoscopie is uitermate geschikt om snel betrouwbare informatie te verkrijgen van een te inspecteren object. Want zonder een object te openen of demonteren kan al vrij snel een goed beeld gecreëerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de inspectie van vliegtuig-, scheeps- en automotoren, versnellingsbakken, pomphuizen, warmtewisselaars, spouwmuren, kluizen, etc. Endoscopie wordt mede daardoor in steeds meer takken van de industrie gebruikt. Met een Full-HD videoscoop is het nog eenvoudiger om visuele inspecties uit te voeren. Daarnaast heeft het gebruik van een Full-HD videoscoop nog andere voordelen.


afb1 endoscopie

1. Defecten worden sneller gedetecteerd bij volledige HD kwaliteit

Met Full HD-technologie worden inspectiebeelden op de monitor weergegeven met 1920 bij 1080 pixels. De hoge resolutie biedt een gedetailleerd beeld met meer dan 2 miljoen pixels. Inspectiesystemen met PAL-resolutie bereiken bijvoorbeeld slechts 440.000 pixels. Met de hogere resolutie in Full HD worden defecten gedetailleerd weergegeven en dus sneller gedetecteerd.


afb2 endoscopie2. Inspectiebeelden kunnen worden opgeslagen

Tijdens endoscopische inspectie kunnen afbeeldingen op een USB-stick worden opgeslagen. In geval van klachten van klanten kan de toestand van het product bij aflevering worden geverifieerd met behulp van het opgenomen inspectiebeeld.
afb3 endoscopie3. Efficiënte inspectieprocedure met video-algoritmen

Met video-algoritmen kan de inspectieafbeelding optisch worden gewijzigd om aanvullende informatie te verschaffen. Het video-algoritme "Selectieve kleurverbetering" benadrukt bijvoorbeeld afwijkingen zodat de gebruiker ze snel en moeiteloos kan zien. In het voorbeeld aan de linkerkant kunnen we corrosie detecteren die gemakkelijker te zien is met het algoritme.afb4 endoscopie4. Vergelijkingen op de monitor geven de gebruiker meer zekerheid

Om een defect betrouwbaar te identificeren, kan een referentiebeeld direct op de monitor worden getoond. Met de zogenaamde Split Screen-functie toont de helft van het scherm het live-beeld van de optische inspectie en de andere helft toont het gewenste beeld. Dit kan bijvoorbeeld een referentiebeeld zijn met de doelstatus of het defect in het inspectieobject. Op deze manier kan een directe vergelijking en een snellere beslissing worden gemaakt.


afb5 endoscopie5. Bekijk de inspectiebeelden live op een beeldscherm

In tegenstelling tot directe visuele inspecties met een endoscoop, waarbij de test kan worden uitgevoerd door slechts één persoon, worden bij inspecties met moderne cameratechnologie de beelden getoond op een monitor. Dit stelt alle mensen die betrokken zijn bij het beoordelen van kritieke defecten in staat hetzelfde beeld te zien.afb6 endoscopie6. Verminderde vermoeidheid door hoge resolutie

De hoge resolutie in Full HD (1920 x 1080p), en de kans om defecten sneller te identificeren, dankzij algoritmen, is op de lange termijn minder vermoeiend voor de tester. Met deze moderne cameratechnologie worden concentratie fouten verkleind en de algemene inspectiekwaliteit verhoogd.afb7 endoscopie7. Gebruik uw huidige endoscoop

De nieuwe cameratechnologie kan worden gebruikt met uw huidige endoscopen. Alle endoscopen en fiberscopen met DIN-oculair zijn met de HD-camerakop aan de FlexiVision 100 te bevestigen.

afb8 endoscopie8. Het systeem is een goede investering voor de toekomst

Alles bij elkaar heeft het systeem een diameterbereik van minder dan een millimeter tot grotere endoscoopdiameters van bijvoorbeeld 10 mm. In het kleine diameterbereik van 0,7 - 4 mm adviseren we de FlexiScope 2- en 3-sondes. In het grotere diameterbereik kunt u de hoogwaardige HD-optica van SCHÖLLY of endoscopen met DIN-oculair gebruiken. Het systeem is dus ook klaar voor nieuwe inspectietaken.


    

Category: Algemeen

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief